3 tips för att lära sig slacklining!

by Admin on June 17, 2012

Det är lätt att lära sig slakklining, och här kommer några tips som kan vara bra att tänka på när du sätter igång! :) Om du inte har en egen lina, gå till en park en solig dag. Chansen är stor att du hittar nån som satt upp en!

Var barfota!
Att vara barfota kan hjälpa jättemycket då skor kan få dina fötter glida eller att de gör så du upplever mer obalans än vad du behöver ifall du bär skor. Ifall du ska ha skor så ha sådana som sitter väldigt tight kring dina fötter och är ordentligt knutna. Helst ska sulan även vara väldigt tunn så du kan ”känna” linan bättre. Vissa använder klättrarskor och tycker det funkar jättebra. Det är såklart en smaksak men överlag så skall barfota vara bäst. Prova vad som passar dig bäst!

Träna på olika delar utav linan!
Du kanske har svårigheter där linan är stel eller kanske där den är mer mjuk? Öva på den delen där du känner dig mest osäker. Då linan är stummare i slutändarna så krävs en annan teknik just där, du kan röra dig fortare och du behöver inte ändra dina egna rörelser så mycket. Medans i mitten, där behöver du röra dig långsammare, linan kan röra sig mer och dina rörelser behöver vara mindre än dem du har på de mer spända partierna utav linan.

Använd armarna!
Ett bra tips är att leka och använda armarna. På det sättet blir du avslappnad samtidigt som du hittar din balans bättre. Ett idealscenario är att dina armar ska vara i samma nivå som ditt huvud. Du kan även innan du kliver upp på linan försöka slappna av så mycket du kan, ruska lite på armar och ben så de inte är spända. De darrningar och dylikt som kan uppstå avtar fortare och du kan lättare fokusera på din balans och teknik. Se till att aldrig kolla på linan direkt framför dig eller marken, utan fokusera blicken på en punkt längre fram.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post: